Voorbeeldcase om interesses te configureren in IQNOMY

32 views 19 december 2017 20 december 2017 christian 0

Om de interesses van een bezoeker op de website te meten kun je de informatie uit de url gebruiken. De interesses worden vastgelegd in een dimensie/doelgroep. Voor iedere dimensie wordt automatisch bepaald voor de laatste 10 bezochte url’s wat de interesse van de bezoeker is.

In dit voorbeeld gebruiken we de voorbeeldshop van Magento.

Volg de website structuur

Voor het opzetten van de interesses volg je de websitestructuur. Je begint hierbij bij de hoofdstructuur.

• Hoofdinteresse
    • Nieuw
    • Dames
    • Heren
    • Accessoires
    • Training
    • Sale

Bekijk daarna de substructuren van de website.

• Dames
    • Kleding bovenlichaam
    • Broeken
  • Kleding bovenlichaam
    • Hoodies & sweatshirts
    • Jassen
    • Shirts
    • Tops
  • Broeken
    • Lange broeken
    • Korte broeken

Zo ook voor de heren, accessoires en sale.

Een bezoeker die geïnteresseerd is in dames tops zal dan ingedeeld worden in de volgende doelgroepen:

• Hoofdinteresse: Dames
  • Dames: Kleding bovenlichaam
  • Kleding bovenlichaam: Tops

Configureren van de dimensies/doelgroepen

URL structuur bekijken

Om deze interesse te kunnen meten kijk je naar de inhoud van de url’s. Als voorbeeld url: http://voorbeeldwebshop.nl/women/tops-women/hoodies-and-sweatshirts-women.html.

In deze url staat de informatie om drie interessen in te richten:

• Hoofdinteresse
    • Nieuw
    • Dames: http://voorbeeldwebshop.nl/women/tops-women/hoodies-and-sweatshirts-women.html
    • Heren
    • Accessoires
    • Training
    • Sale
  • Dames
    • Kleding bovenlichaam: http://voorbeeldwebshop.nl/women/tops-women/hoodies-and-sweatshirts-women.html
    • Broeken
  • Kleding bovenlichaam
    • Hoodies & sweatshirts: http://voorbeeldwebshop.nl/women/tops-women/hoodies-and-sweatshirts-women.html
    • Jassen
    • Shirts
    • Tops

Configureren in IQNOMY

Deze informatie kun je voor ieder van deze voorbeelden opzoeken en configureren in IQNOMY. In onderstaande video richten we de hoofdinteresse als voorbeeld in.

Bekijken interesse van een profiel

Op het moment dat je een interesse hebt ingericht dan is deze vanaf dat moment direct beschikbaar bij de profielen. Je kunt de interesse bekijken via een profiel in de livestream, in de rapportages op je persoonlijke dashboard en personalisatie containers.

In bovenstaande voorbeeld zie je de hoofdinteresse: heren bij het profiel.

Aanvullen of aanpassen van de interesses

Als je wijzigingen of aanvullingen wilt aanbrengen aan een interesse dan kun je dit on the fly toepassen.