Identificatie

Identificatie vanuit url nieuwsbrief

29 views 15 november 2017 2 januari 2018 christian 0

Een ontvanger van een nieuwsbrief kan op een link klikken in de nieuwsbrief en zo op de website landen. Om deze kliks en landingen op de website te kunnen meten wordt vaak al gebruik gemaakt van utm codes in de url.

Naast deze codes kun je ook de identificatie van de ontvanger van de nieuwsbrief meesturen. Dit is de identificatie van deze ontvanger voor de e-mail marketing applicatie. De identificatie wordt automatisch opgenomen als de id begint met _iqId{{naam}}.

Plaats de identificatie in de links

Plaats de identificatie in iedere link van de nieuwsbrief.

Voorbeeld:

https://www.jouwdomein.nl/?_iqIdapplicatienaam={tagnaam}

Iedere e-mail marketing applicatie heeft een eigen tag naam. Op de plaats van de tag naam komt het id van de ontvanger van de nieuwsbrief te staan. Met deze id kan het IQNOMY platform aan het einde van het bezoek het profiel van de persoon verrijken in de e-mail marketing applicatie.

Voorbeelden van links die in de browser zichtbaar zijn:

• https://www.jouwdomein.nl/_iqIdapplicatienaam=12389123478
  • https://www.jouwdomein.nl/index.php?utm_medium=nieuwsbrief&_iqIdapplicatienaam=12389123478

Copernica

Plaats het Copernica id in alle links van jouw nieuwsbrief met de parameter naam _iqIdCopernica.

Om het id in de link te plaatsen kun je in Copernica de tag naam {$id} gebruiken. IQNOMY herkent de identificatie automatisch als deze in een URL is gebruikt. Dus je kunt _iqIdcopernica={$id} in alle URL’s van je nieuwsbrief plaatsen. Als de nieuwsbrief campagne wordt verstuurd dan zal de {$id} automatisch door Copernica worden ingevuld.

Voorbeeld:

• https://www.jouwdomein.nl/_iqIdcopernica=12389123478
  • https://www.jouwdomein.nl/index.php?utm_medium=nieuwsbrief&_iqIdcopernica=12389123478

Let op

Als je met meerdere Copernica databases werkt dan heeft een e-mailadres in iedere database een andere Copernica identificatie.

MailChimp

Plaats het MailChimp id in alle links van jouw nieuwsbrief met de parameternaam_iqIdMCUNIQID.

Om het id in de link te plaatsen kun je in MailChimp de tag naam *|UNIQID|* gebruiken. IQNOMY herkent de identificatie automatisch als deze in een URL is gebruikt. Dus je kunt _iqIdMCUNIQID=*|UNIQID|* in alle URL’s van je nieuwsbrief plaatsen. Als de nieuwsbrief campagne wordt verstuurd dan zal de *|UNIQID|* automatisch door MailChimp worden ingevuld.

Voorbeeld van een link in MailChimp:

http://www.humanswitch.io/index.php/2016/10/19/nieuwe-versie-iqnomy-platform/?_iqIdMCUNIQID=*|UNIQID|*

De ontvanger van de email ziet dit na klikken in de url als:

https://www.humanswitch.io/blog/2016/10/19/nieuwe-versie-iqnomy-platform/?_iqIdMCUNIQID=8db94f8469&mc_cid=da16ebc71b&mc_eid=8db94f8469

In de Merge tag cheat sheet van MailChimp staat deze tag beschreven. Het is ook mogelijk om in plaats van de tag *|UNIQID|* de tag *|EMAIL_UID|* te gebruiken.