Met IQNOMY AVG/GDRP compliant data verzamelen

Bij het horen van de datum ’25 mei 2018′ schieten veel website eigenaren en marketeers in de stress. Dat is namelijk de dag dat de AVG/GDRP gehandhaafd zal worden. Als je data wilt verzamelen van jouw website bezoekers zijn er een stuk meer regels waar je je aan moet houden.

IQNOMY in het kort

HumanSwitch is in 2010 begonnen met het ontwikkelen van het IQNOMY platform. Met IQNOMY kun je klantprofielen maken van de mensen die jouw website bezoeken. Bij het bezoek is het klantprofiel altijd anoniem. Er wordt op basis van bezochte pagina’s een voorkeuren lijst opgemaakt die je kunt gebruiken om gepersonaliseerde website inhoud aan te bieden.

Je kunt de klant vragen om een email adres op te geven of een account aan te maken, zodat het klantprofiel niet langer anoniem is. Het klantprofiel is nu verrijkt en dat maakt het mogelijk om gepersonaliseerde aanbiedingen naar een klant te mailen.

Het verzamelen van data werd in Nederland al langer gereguleerd onder de telecommunicatiewet en de wet bescherming persoonsgegevens. Met de AVG/GDPR worden deze regels strenger nageleefd en zijn er scherpere randvoorwaarden.

AVG/GDPR compliant data verzamelen en verwerken

Hieronder staan de belangrijkste punten met betrekking tot data verzamelen en verwerken op een rijtje. IQNOMY voldoet aan alle voorwaarden, dus je kunt volledig AVG/GDPR compliant data verzamelen met onze dienst!

 1. Recht op vergetelheid
  De eerste op het lijstje is het recht op vergetelheid, wat in dit geval betekent dat de websitebezoeker de mogelijkheid moet krijgen om zijn profiel te verwijderen wanneer hij dat wenst – niet meer alleen wanneer de gegevens onjuist zijn.
 2. Recht op dataportabiliteit en recht op inzage
  Het was al zo dat een websitebezoeker het recht had op inzage van de persoonsgegevens die jij (als organisatie) van hem verwerkt. Met de AVG/GDPR heeft een websitebezoeker het recht op dataportabiliteit, wat betekent dat je wettelijk verplicht bent om de gegevens van de aanvrager in een gestructureerd, veelgebruikt en machineleesbaar formaat te verstrekken.
 3. Recht op rectificatie
  Als website eigenaar ben je er verantwoordelijk voor dat de gegevens die door jou verwerkt zijn juist zijn. Wanneer gegevens onjuist zijn ben je verplicht om alle redelijke maatregelen te nemen om gegevens te rectificeren of aan te vullen.
 4. Recht op beperking van de verwerking en recht op bezwaar 
  Websitebezoekers hebben het recht om bezwaar te maken tegen data verzamelen. Wanneer zij dit doen moet je hier direct mee stoppen.

Baas over eigen data met ConsentCookie

Met IQNOMY kun je aan alle bovenstaande punten voldoen. Om deze mogelijkheden gemakkelijk te integreren in de een website hebben we verschillende API’s in het IQNOMY script geplaatst die gebruikt kunnen worden door een website developer.

Sinds kort hebben we een nieuw product gelanceerd: ConsentCookie. ConsentCookie is open source beschikbaar gesteld, zodat ook anderen hierop kunnen aansluiten. Hiermee geef je de websitebezoeker controle over zijn eigen data. ConsentCookie is een applicatie die op de website ingeladen wordt. Een consument kan vervolgens zelf zijn IQNOMY profiel inzien, aanpassen en downloaden (dataportabiliteit).

Ben jij al klaar om AVG/GDPR compliant data te verzamelen?


Christian Vriens HumanSwitch IQNOMYHeb je vragen of wil je snel aan de slag om AVG/GDPR compliant data te verzamelen? Neem contact op met Christian Vriens om gratis en vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Bel naar 0133031160 of mail naar christian@humanswitch.io


 

Tags: