Banner personalisatie van anonieme webshop bezoekers

95% van je bezoekers is anoniem! En meestal is voor de online marketeer 100% van de webshop bezoekers anoniem tot het moment dat de koop wordt gesloten. Zou het niet mooi zijn als je de anonieme bezoeker toch kent. Het IQNOMY platform zorgt ervoor dat je ook anonieme bezoekers kunt helpen door de website optimaal voor ze in te richten met personalisatie.

Bij personaliseren op je website zorg je ervoor dat content past bij de interesses van je bezoeker. Het aanpassen van een banner op basis van een interesse leidt al tot een 2x hogere CTR van deze banner. De bezoeker kan de juiste producten gemakkelijker vinden en de conversie zal hoger zijn. Hoe werkt dit?

Een bezoeker op de website wordt herkend op basis van een uniek nummer dat wordt opgeslagen in een cookie. De naam van de anonieme bezoeker is niet bekend, maar je kunt nu wel alle gebeurtenissen op de website registreren bij deze unieke bezoeker. Dit resulteert in een customer journey voor deze bezoeker. Al tijdens het eerste bezoek weet je al veel van deze bezoeker. Waar zit iemand in de verkoopfunnel, welke producten worden bekeken, wat wordt er in het winkelwagentje gestopt en wat zijn de producteigenschappen die deze bezoeker interessant vindt.

Product interesses herkennen

De bezoeker is vaak via een bepaalde campagne op de website gekomen en bezoekt daarna verschillende pagina’s op de website. We bekijken in dit voorbeeld een kleding webshop. Het is een webshop voor dames en heren kleding. Na één klik wordt al duidelijk dat deze persoon op zoek is naar dameskleding. Op onze supportpagina vind je een voorbeeld case en demo voor het inrichten van deze interesses.

Tijdens het bezoek worden de interesses duidelijk:

  • Dameskleding
  • Trui
  • Sweat-shirt
  • V-hals
  • Kleur: Zwart
  • Merkvoorkeur
  • Prijscategorie: tot 30 euro

Iedere unieke bezoeker in de webshop heeft een unieke combinatie van interesses. Deze interesses gebruik je om content aan te passen aan de bezoeker.

Personaliseren met productinteresses

Met deze data van anonieme bezoekers kun je verschillende vormen van personalisatie gaan toepassen.

Een banner personaliseren is vaak een eerste gemakkelijke stap in personalisatie. Met IQNOMY is het mogelijk om gepersonaliseerde banners te tonen. Technisch hoeft er niks te gebeuren. Het script dat je hebt geplaatst op de website om de bezoeker te volgen, verzorgt ook de personalisatie.  Via de rapportages in het IQNOMY platform krijg je een duidelijk beeld van de interesses van je bezoekers. De grootste groepen personaliseer je het eerste. Vaak is er al een banner beschikbaar voor deze locatie en deze kun je direct inzetten. Als er nog een banner gemaakt moet worden, dan kun je al starten met de reeds beschikbare banners en plaatst je de nieuwe banner er later gemakkelijk bij.

Personalisatie op basis van de grootste categorie leidt al direct tot een hogere CTR en conversie. Gemiddeld leidt het personaliseren van de homepage banner tot een 2x hogere CTR en 1,3x hogere conversie via deze banner.

 


Christian Vriens HumanSwitch IQNOMYHeb je vragen of wil je snel aan de slag met webshop personalisatie? Neem contact op met Christian Vriens om de mogelijkheden te bespreken.

Bel naar 0133031160 of mail naar christian@humanswitch.io