Resultaten webshop personalisatie voor email marketing

Je bent marketeer en in je webshop koopt 1,73% van je bezoekers. De advertentie inspanningen om mensen op te site te krijgen werpen hun vruchten af, 200.000 bezoekers, en de omzet groeit. Maar zou het niet fijn zijn om je conversie nog verder te verhogen? Dan herinner je de gouden marketing regel: het loyaliteits effect. “Het is gemakkelijker om een klant te behouden dan om een nieuwe klant te verkrijgen”.

Zorg ervoor dat je een bezoeker van je website behoudt. De meeste mensen kopen niet tijdens hun eerste bezoek en keren ook niet terug. Van de 98,27% van de bezoekers die niet kopen is een groot deel een nieuwe bezoeker. Door meer bezoekers te laten terugkeren zal ook je conversie verhogen. Maar hoe verleidt je een nieuwe bezoeker om terug te keren? Personalisatie in combinatie met je email marketing!

Personalisatie resulteert in terugkerende bezoekers

Personalisatie is een belangrijke ontwikkeling die door marketeers wordt omarmt. Gewoon omdat het werkt! Door personalisatie op je website pas je content aan zodat deze er voor de ene bezoeker anders uitziet dan voor de andere. Product recommendation, popup verleidingen, aangepaste banners het zorgt er allemaal voor dat de bezoeker eerder verleidt wordt in de webshop. Door toepassing van het IQNOMY platform in je website wordt van iedere bezoeker een uniek profiel opgebouwd. Op basis van dit profiel vindt personalisatie plaats. Een van de personalisatie tactieken die wordt toegepast met het IQNOMY platform is in combinatie met je email marketing.

Anonieme bezoekers omzetten naar bekende bezoekers

Een belangrijke tactiek om een bezoeker te laten terugkeren is het inschrijven voor een nieuwsbrief. Nieuwe bezoekers zijn allemaal onbekende bezoekers, maar je hebt ze verleidt om naar de webshop te komen. En nu is de volgende stap om ze te verleiden om je marketing funnel in te stappen. Zorg ervoor dat een anonieme bezoeker zich bekend maakt door het achterlaten van zijn email adres.

Om iemand te verleiden moet je de juiste boodschap tonen. Hieronder staan twee voorbeelden. Je voelt natuurlijk al aan wat beter werkt:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief‘ of 10% korting op je eerste aankoop‘.

De korting resulteert in een hogere conversie, maar deze wil je alleen tonen aan nieuwe bezoekers. Dit is al een eerste stap in personalisatie. Door te herkennen of een bezoeker al eens heeft gekocht of een nieuwe bezoeker is. Om verder te personaliseren namen we als voorbeeld een dierenspeciaalzaak waarbij de interesse van de bezoeker in de personalisatie wordt verwerkt.

Aanmelden kortingen kattenvoer en Aanmelden kortingen hondenvoer

Deze verleidingen worden alleen getoond als de interesse voor katten of honden wordt vastgesteld tijdens het bezoek en de bezoeker nog niet bekend is. Door de bezoeker een herkenbare interesse te tonen zal de conversie van deze verleiding nog hoger zijn.

Email marketing verrijking

Naast de verleiding tot inschrijving leidt dit ook tot verrijking van de email marketing database. In de emailmarketing maak je gebruik van dezelfde informatie. Een honden eigenaar krijgt meer informatie over honden aanbiedingen.

Resultaten van personalisatie

Groter emailmarketing bereik

In het voorbeeld van de dierenspeciaalzaak heeft de personalisatie een conversie stijging van 2,1% naar 7,0% gerealiseerd.  Door de toepassing van personalisatie wordt het bereik van de emailmarketing steeds groter. Als je meer mensen kunt bereiken via email marketing dan zullen er meer mensen via deze weg weer terugkeren op je website.

Emails hogere conversie

De conversie van de nieuwsbrief verhoogt ook door het toepassen van personalisatie. In deze case van 1,6% naar 2,5% en dus een aanzienlijk verschil. Je stuurt nu namelijk de juiste aanbiedingen naar de juiste mensen en daarmee wordt de nieuwsbrief interessanter.

Resultaten na een jaar

Door consequent deze verleiding toe te passen zal het aantal terugkerende bezoekers stijgen. Verschillende klanten van het IQNOMY platform hebben al geprofiteerd van de verleiding door personalisatie van nieuwe bezoekers. Het resultaat is een groter email marketing bereik en een hogere conversie. Van 30k inschrijvingen naar 100k. Het aantal terugkerende bezoekers kan hiermee stijgen van 40% naar 70%.

Nieuwe bezoekers zijn verleidt om zich te ‘binden’ aan je webshop. Ze zijn geen nieuwe bezoekers meer, maar je houdt ze vast door middel van je emailmarketing. En terugkerende bezoekers zijn gemakkelijker te verleiden tot conversie. Van iedere terugkerende bezoeker heb je het interesse profiel al in beeld. Nu start je volgende stap in personalisatie. Zorg voor de juiste content!


Christian Vriens HumanSwitch IQNOMYHeb je vragen of wil je snel aan de slag met webshop personalisatie? Neem contact op met Christian Vriens om de mogelijkheden te bespreken.

Bel naar 0133031160 of mail naar christian@humanswitch.io