Re-activatie via email marketing

Er zit een bepaalde regelmaat in het bezoek- en koopgedrag van websitebezoekers. Breng deze regelmaat in kaart en combineer deze met vergelijkbare bezoekers voor een gouden reactivatiecampagne. In dit artikel leggen we uit hoe je patronen kunt herkennen en hoe je met reactivatie inspringt op deze patronen.

Prikkel bezoekers met een reactivatiecampagne - HumanSwitch

Breng het gedrag in kaart

Door in kaart te brengen op welk moment de ideale bezoeker het beste converteert, kun je dit als basis gebruiken voor vergelijkbare bezoekers. Wanneer een bezoeker in februari een vakantie heeft geboekt voor augustus, kun je het jaar erop in januari beginnen met het aanbieden van vroegboekkorting. Een bezoeker die liever een last-minute boekt kun je beter niet lastigvallen met vroegboekkorting.

De tijd van het jaar

De behoefte van de bezoeker verandert door het jaar heen. Het is niet handig om de gemiddelde bezoeker winterlaarzen aan te bieden in het midden van de zomer. Houd daarom de tijd van het jaar en trends in de gaten, zodat je met je reactievatiebericht inhaakt op de actualiteit.

 • Feestdagen
  Herken in welke feestdagen jouw bezoeker geïnteresseerd is. Speelgoed voor Sinterklaas, een nieuwe nette outfit voor kerst, vuurwerk met oud en nieuw of een lekkere maaltijd met Pasen of de Ramadan. Een feestdag is een uitstekende mogelijkheid om te inspireren en gelegenheidskopers naar je website te trekken.
 • Collecties
  Bij een nieuwe collectie kun je twee soorten bezoekers aanspreken. Stuur de trendsetter een inspirerend bericht met de sprankelende nieuwe collectie om hem up-to-date te brengen. Bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in de nieuwste collectie maak je misschien blij met de uitverkoop van de oude collectie.
 • Seizoenen
  Een nieuw seizoen vraagt om andere producten. Neem bijvoorbeeld de tuin (of balkon). In de lente maak je de tuin klaar voor het nieuwe buitenseizoen. Het tuingereedschap heeft de hele winter in de schuur liggen roesten, de fietspomp is kapot en het is tijd om bloembollen te planten.
  In de zomer worden we ieder jaar weer overvallen door de hitte. Parasols, ventilatoren, koelboxen en barbecues zijn niet aan te slepen!
  De herfst is voor zonaanbidders een verdrietig moment. Met tuinhaarden en vuurkorven proberen de tuinliefhebbers zo lang mogelijk te genieten van het buitenleven. Daarna volgt de winter. Knus binnen met de familie op de bank met warme pantoffels aan de voeten. Tijd voor kaarsjes en een dekentje.

Verleiden voor het email adres

Verleid je bezoeker om zijn email adres achter te laten, zodat je deze activatie emails kunt verzenden. Dit bijvoorbeeld door een bezoeker een account aan te laten maken. Je kunt ook gebruik maken van email pop ups.

Wat is het verschil tussen een reactivatie- en een abandon bericht?

Met een reactivatiebericht creëer je de behoefte door middel van een prikkel. Een abandon bericht speelt in op de behoefte die de bezoeker zelf heeft laten blijken met zijn gedrag op de website.
Lees Herken websiteverlaters en speel in op hun behoeften voor meer informatie over het inzetten van abandon berichten.

Aan de slag met heractivatieberichten!


Christian Vriens HumanSwitch IQNOMYHeb je vragen of wil je snel aan de slag met heractivatieberichten? Neem contact op met Christian Vriens om gratis en vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Bel naar 0133031160 of mail naar christian@humanswitch.io