Websiteverlaters toch verleiden!

Je kunt een bezoeker die zonder iets te kopen jouw website verlaat aanspreken, door gebruik te maken van de producten waarin hij interesse heeft getoond. In dit artikel geven we je tips om verschillende soorten websiteverlaters te herkennen en hoe je ze overhaalt om tóch te kopen.

herken websiteverlaters en speel in HumanSwitch

Een websitebezoeker die op jouw website komt en daar handelingen uitvoert, geeft met zijn gedrag veel prijs over zijn interesses en behoeften. Maak gebruik van het momentum waarin hij zich bevind, om de bezoeker nét dat zetje te geven dat hij nodig heeft om over te gaan tot het kopen van het product.

Abandon shopping cart

Het verlaten van het winkelwagentje is de meest bekende situatie. Een bezoeker verlaat de website terwijl er nog producten in het winkelwagentje (of winkelmandje) zitten. Het soort producten dat de bezoeker in zijn winkelwagentje plaatst zegt veel over zijn behoeften.

 • Bij hetzelfde product in verschillende maten twijfelt de klant mogelijk over de maat die hij moet kiezen. Help de bezoeker met een maattabel.
 • Bij hetzelfde product in verschillende kleuren. Help de bezoeker met sfeerbeelden.
 • Dezelfde productsoort in verschillende prijsniveau’s. Help bezoeker met korting, reviews of andere manieren van overtuigen.

Abandon Search

Een websitebezoeker die gebruik maakt van de zoekfunctionaliteit vult zelf in waar hij naar opzoek is. Hoe specifieker de bezoeker zijn zoekopdracht formuleert, hoe beter jij weet wat hij nodig heeft. Stuur een bericht naar de websiteverlaters met de producten waar ze naar gezocht hebben.

Abandon categorie

Een bezoeker die veel producten binnen een bepaalde categorie of sub-categorie bekijkt, is waarschijnlijk geïnteresseerd in deze categorie. Stuur een bericht naar de websiteverlaters met de categorie waar ze interesse in hebben getoond.

Abandon Filters

De filters zeggen net zoals de zoekopdracht en categorie veel over het soort producten waar de bezoeker naar opzoek is. Een maat, kleur, type en prijscategorie kunnen helpen om het perfecte product aan te raden. Stuur producten naar websiteverlaters die voldoen aan de filters waar ze gebruik van hebben gemaakt.

Abandon producten

Een bezoeker die een productpagina bekijkt en daar verder klikt, is mogelijk geïnteresseerd zijn in dat product. Interesse in een product kan herkend worden door een klik op een email link, advertentie op een andere website of door het meten van het gedrag op jouw eigen website.

Let op de volgende punten

Wanneer je weet met welke soort verlater je te maken hebt, kun je inspelen op de behoeften die hij heeft. Dit doe je door een email te sturen, die voldoet aan de volgende punten.

 • Wees persoonlijk
  Een email moet de bezoeker aanspreken op zijn persoonlijke interesses. Lees ook ons artikel over de voordelen van personalisatie in email marketing.
 • Wees specifiek
  Wees specifiek in het benoemen welke producten het betreft, zodat de ontvanger niet hoeft na te denken.
 • Prikkel
  Voeg een prikkel aan de email toe om ervoor te zorgen dat de ontvanger snel overgaat tot de koop van het product. Korting kan de drempel om te kopen verlagen. Urgentie kan helpen om de bezoeker sneller te laten beslissen en sociale bewijskracht kan helpen om twijfels weg te nemen.

Verleiden voor het email adres

Verleid je bezoeker om zijn email adres achter te laten, zodat je deze activatie emails kunt verzenden. Dit bijvoorbeeld door een bezoeker een account aan te laten maken. Je kunt ook gebruik maken van email pop ups.

Wat is het verschil tussen een abandon email en een reactivatie email?

Een abandon email maakt gebruik van de intentie die de bezoeker op dat moment heeft. De email wordt verzonden als reactie op het handelen van de bezoeker en probeert hem op zijn intentie aan te spreken.
Voorbeeld: Een aanbieding sturen voor een vakantie, omdat de bezoeker die recent bekeken heeft.

Een reactivatie email maakt gebruik van bepaalde patronen in bezoekersgedrag. Dit kan van één specifieke bezoeker, maar ook van vergelijkbare bezoekers zijn.
Voorbeeld: Een aanbieding sturen voor vroegboekkorting, omdat de bezoeker daar een jaar geleden ook gebruik van heeft gemaakt

Aan de slag met abandon emails!

Wil jij snel beginnen met het versturen van abandon emails? Neem dan contact op. We helpen je graag op weg, zodat je snel kunt beginnen met het verleiden van jouw bezoekers. We hebben ook mogelijkheden voor trainingen en extra ondersteuning.

Bel naar 013 303 1160 of mail naar christian@humanswicht.io