5 toepassingen van personalisatie in de reisbranche

Reiswebsites zijn uitermate geschikt om personalisatie toe te passen. Het is namelijk vrij eenvoudig om accurate, rijke klantprofielen op te bouwen, omdat bezoekers gebruik maken van de uitgebreide zoek- en filter functionaliteiten. In dit artikel lees je 5 toepassingen van personalisatie in de reisbranche.

5 toepassingen personalisatie reisbranche

Steeds meer mensen oriënteren en boeken hun vakantie online. Door bezoekers tijdens deze zoektocht te volgen krijg je waardevolle informatie te zien. Op welke pagina’s blijven bezoekers hangen? Welke categorie klikken ze vaak aan? Met hoeveel mensen gaan ze op stap?
 Eerder deelden we al een artikel met 5 manieren om in te spelen op klantbehoeften met personalisatie. Nu gaan we dieper in op de reisbranche.

1. Vroegboekers activeren


Identificeren: Wanneer iemand ver van tevoren opzoek is naar een vakantie, valt deze persoon mogelijk in de categorie vroegboekers. Deze mensen weten graag waar ze aan toe zijn en hebben het liefst alles tot in de puntjes geregeld. Verleid de bezoeker om zijn email adres op te geven en neem in het profiel op wanneer de bezoeker is overgegaan tot het boeken van de vakantie.
Inspelen: Toon op de website en in email nieuwsbrieven vroegboek aanbiedingen om ervoor te zorgen dat een bezoeker van oriëntatie converteert naar boeking. Let erop dat klanten die al geboekt hebben niet overspoeld worden met nieuwe aanbiedingen! 
Voor het nieuwe seizoen kun je de klant weer mailen met vroegboekkorting, omdat je precies weet wanneer iemand een jaar eerder is overgaan tot boeking.

2. Last minutes prikkelen

Identificeren: Een bezoeker die opzoek is naar een vakantie waarbij de vertrekdatum dichtbij de huidige datum ligt valt mogelijk in de categorie ‘last minutes’. Ook bij deze bezoekers is het nuttig om het email adres te achterhalen.
Inspelen: Stuur super scherpe deals via de email waar last minutes snel op kunnen reageren. Tip: De meeste emails worden ‘onderweg’ op mobieltjes gelezen. Responsive emails en uitgesteld afrekenen maken het voor de klant nóg makkelijker om te boeken, omdat niet iedereen zijn pinpas bij de hand heeft om te boeken.

3. Boekstatus controleren


Identificeren: Een bezoeker die zijn boeking nog niet heeft afgerond heeft andere behoeften dan een bezoeker die zijn tickets al binnen heeft. Het profiel moet daarom duidelijk bevatten wat de boekingsstatus van de bezoeker is.
Inspelen: Iemand die nog moet boeken kan een herinneringsmail krijgen of via sociale media marketing getarget worden. Een klant die zijn boeking al rond heeft is misschien geïnteresseerd in een upgrade of uitbreiding.

4. Demografische gegevens


Identificeren: Demografische gegevens zeggen heel veel over het reisgezelschap en de behoeften die daarbij horen. Betreft het een jong stel, een gezin met kinderen, een vriendengroep, ouderen of gaan er dieren mee?

Inspelen: De meeste vakantie aanbieders hebben vakanties op maat voor deze aparte groepen. Pas banners op de website aan en stuur de juiste emails om de bezoeker op zijn interesses aan te spreken.

5. Locatie inspiratie

Identificeren: De meeste website bezoekers hebben een voorkeur voor een locatie. Dit is op te halen uit de zoekfunctie of kan geregistreerd worden aan de hand van het klikgedrag op de website.
Inspelen: Pas banners, emails en website inhoud aan, zodat de bezoeker een goed gevoel krijgt. In het buitenseizoen kunnen gebruikers warm gehouden worden door city guides te sturen. Het delen van informatie zonder directe verkoop intentie kan helpen om een warme band met de bezoeker te houden en verhoogt mogelijk de loyaliteit.

Snel starten om personalisatie toe te passen op mijn website

Wil je snel aan de slag met het toepassen van personalisatie op jouw website? We helpen je op weg zodat je meteen kunt zien wie jouw bezoekers zijn. We hebben ook mogelijkheden voor trainingen en extra ondersteuning.

Bel naar 013 303 1160 voor meer informatie