Verleid je bezoeker met email pop-ups

Het maakt niet uit of je nog maar net bent begonnen of dat jouw bedrijf al jaren bestaat. Email marketing is een waardevolle aanvulling op jouw online marketing strategie. Maar voordat je begint aan je marketing strategie, is het belangrijk dat je email adressen verzamelt.

De methode met de hoogste conversie is de email pop-up. Er zitten wat haken en ogen aan, maar als je het goed aan pakt kun je er zó mee beginnen.

Verleid bezoeker met email pop-ups

Zoekmachine optimalisatie lijkt het belangrijkste te zijn aan een goede website of webshop. Er wordt dan ook een hoop tijd, energie én geld in SEO gestoken. Het gevolg is dat tot maar liefst 96% van de bezoekers niet terugkeert naar dezelfde website. Door bezoekers in te laten schrijven voor een nieuwsbrief, kun je hem er op een later moment aan helpen herinneren wat je te bieden hebt!

De ervaring van onze klanten wijst uit dat een juist geplaatste email
pop-up het aantal nieuwsbrief inschrijvingen met wel 50% verhoogt.

Leer de bezoeker kennen

Door middel van een email pop-up kan een bezoeker zijn gegevens achterlaten zelfs zonder dat hij iets gekocht heeft. Zo weet je niet alleen wie je klanten zijn, maar ook wie jouw bezoekers zijn! Al deze inschrijvers kun je op een later moment benaderen met nieuwe collecties, kortingen of andere aanbiedingen.

Verleid de bezoeker

Benader de email pop-up vanuit het oogpunt van jouw ideale klant. De pop-up moet er zijn voor de bezoeker, niet andersom. Er zit een fijne lijn tussen je bezoeker erop wijzen dat hij zich in kan schrijven of hem lastig vallen met een pop-up. Probeer de bezoeker over te halen om zijn gegevens achter te laten, bijvoorbeeld met korting, een waardebon, kans op prijzen of gratis artikelen aanbieden in ruil voor het invullen van de pop-up.

Val de bezoeker niet lastig

Een pop-up is zó op de website geplaatst. Er zijn echter een aantal email pop-up valkuilen waar je niet in moet trappen!

 • Het kan verleidelijk zijn om veel gegevens aan je bezoeker te vragen, omdat je jouw bezoeker nóg beter leert kennen. De kans is echter groot dat de bezoeker afhaakt omdat de drempel te hoog is. Vraag daarom alleen het hoognodige, bijvoorbeeld alleen de email eventueel aangevuld met de naam. Het is wel zo dat de bezoeker sneller een lange lijst in zal vullen als er veel tegenover staat, zoals de eerder genoemde korting, waardebon, prijzen of gratis producten.
 • Maak de pop-up niet te groot en zorg ervoor dat hij responsive is. Er zijn op het web veel case studies te vinden die uitwijzen dat een paginavullende pop-up goed converteert. Een grote pop-up komt het gebruiksgemak echter niet ten goede. Daarnaast heeft Google aangegeven dat commerciële mobiele pop-ups die pagina-vullend zijn mogelijk een negatief effect hebben of de positie in de zoekresultaten.
 • Zorg ervoor dat de pop-up aansluit bij het gedrag van de bezoeker. Zo moet de hij niet getoond worden aan mensen die al in het systeem staan, bijvoorbeeld omdat ze de pop-up al eens hebben ingevuld of als klant in de database staan. Wanneer een bezoeker de pop-up wegklikt, kan dit worden opgevat als een teken dat de bezoeker zijn gegevens niet wil achterlaten. Je kunt overwegen om de bezoeker op een ander moment nog een andere versie te laten zien, maar zorg ervoor dat je hier wel over nadenkt.

Email pop-ups met het IQNOMY platform

Met ons IQNOMY platform kun je eenvoudig email pop-ups inzetten. De voordelen aan IQNOMY

 • Integratiemogelijkheden
  Er is een eenvoudige integratie met bestaande email marketing platformen zoals MailChimp en Mailchimp mogelijk. Wanneer een bezoeker zijn gegevens achterlaat, komen deze meteen in de juiste abbonneelijst van je email marketing platform terecht.
 • De juiste pop-up op het juiste moment
  Met het IQNOMY platform kun je ervoor zorgen dat de juiste pop-up op het juiste moment wordt getoond. Dus niet aan bezoekers die al in het systeem staan en ook niet aan bezoekers die de pop-up hebben weggeklikt.
  Ook kun je de pop-up tonen wanneer de gebruiker de website dreigt te verlaten (op basis van muisbewegingen).
 • Testen
  Het is mogelijk om meerdere pop-ups te maken en deze steekproefsgewijs aan de bezoekers te tonen. Zo kun je bijvoorbeeld testen of de bezoekers beter reageren op een kortingsbon, een gratis product of een winactie.
 • Koppeling met IQNOMY gepersonaliseerde email marketing
  IQNOMY maakt het mogelijk om gepersonaliseerde email marketing toe te passen. En dat gaat verder dan het gebruiken van de voornaam in de aanhef.  
  Lees ook ons artikel over het toepassen van personalisatie in email marketing.

Snel starten met email pop-ups

Wil je snel aan de slag met met email personalisatie? Neem dan contact op. We helpen je op weg zodat je snel kunt beginnen met het uitbreiden van jouw email abonneelijst. We hebben ook mogelijkheden voor trainingen en extra ondersteuning.

Bel naar 013 303 1160 of mail naar christian@humanswitch.io.