Personalisatie toepassen in email marketing

Emails personaliseren gaat verder dan het gebruiken van een voornaam in de aanhef. Als je dat nog niet wist, is de kans groot dat je heel veel kansen laat liggen. Denk aan hogere Click Through Rates, hogere klant loyaliteit én inzicht in de voorkeuren en interesses van de lezer.

Gepersonaliseerde email marketing is met de juiste tools beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. Start daarom vandaag nog met het opzetten van jouw email marketing campagne.

Personalisatie email marketing HumanSwitch IQNOMY

Email marketing is veranderd

De komst van mobiele apparaten die altijd en overal verbonden zijn met het internet heeft ervoor gezorgd dat we informatie op een andere manier tot ons nemen. Zo ook met emails. De tijd dat we na een lange dag werken thuis kwamen en de vaste computer aan zette om onze mails binnen te halen lijkt nog niet zo lang geleden, maar ligt al ver achter ons.

Tegenwoordig krijgt de ontvanger een notificatie op zijn telefoon. In één oogopslag bepaalt de lezer of hij doorklikt of de email meteen verwijderd. Wanneer het onderwerp hem aanspreekt opent hij de email. Maar dan begint het moeilijkste: Sluit de content aan bij de voorkeuren en interesses van de lezer?

Voordelen van email personalisatie

 • CTR en conversie verhogen
  De Click Trough Rate (CTR) en conversie zijn in gepersonaliseerde emails aanzienlijk hoger dan in gestandaardiseerde emails. Dat komt omdat je de juiste email op het juiste moment verzonden wordt.
 • Persoonlijker communiceren
  Spreek de lezer aan op de manier waarop hij aangesproken wil worden. Pas afbeeldingen aan, verander je tone-of-voice en voeg persoonlijke elementen toe zodat de potentiële klant zich gehoord voelt.
 • Inzicht in voorkeuren en interesses
  Door vaker gepersonaliseerde emails te sturen, kom je steeds meer te weten over jouw klant. Je krijgt inzicht in zijn voorkeuren en interesses. Deze inzichten kun je gebruiken om persoonlijker te worden, maar ook om trends te signaleren waar jouw bedrijf op in kan springen – of juist niet!
 • Klanttevredenheid en loyaliteit verhogen
  Emails die goed bij de klant passen, zorgen ervoor dat de klant meer tevreden is. Ook is de kans groter dat een klant een nieuwe aankoop zal doen.

Email marketing tools

Veel bedrijven maken gebruik van email marketing tools als Copernica, Mailplus of Mailchimp. Deze programma’s maken het mogelijk om mensen op voornaam aan te spreken en mooie, responsieve emails te sturen naar zorgvuldig geselecteerde segmenten uit jouw email bestand.

IQNOMY platform inzetten voor email personalisatie

Door de eerder genoemde email marketing tools te combineren met ons IQNOMY platform, kun je jouw email campagnes nóg gerichter en relevanter maken.

IQNOMY vangt het gedrag van jouw website bezoeker in een profiel. Dit gedrag vertelt veel over zijn voorkeuren en interesses. Speel bijvoorbeeld in op zoekopdrachten, meest bekeken categorieën en producten die in een winkelmandje zijn blijven staan.

Snel starten met email personalisatie

Wil je snel aan de slag met met email personalisatie? Neem dan contact op. We helpen je op weg en stellen onze IQNOMY plugin beschikbaar voor jouw email marketing platform. We hebben ook mogelijkheden voor trainingen en extra ondersteuning.

Bel naar 013 303 1160 of mail naar christian@humanswitch.io.