icookie biedt transparantie en geeft controle over data verzameling

Edit: Op 21 februari is de naam van icookie gewijzigd in ConsentCookie. Ga naar www.consentcookie.nl voor meer informatie, de community, documentatie en de knowledge base. .

De afgelopen maanden zijn we bij HumanSwitch hard aan het werk geweest om iets moois te ontwikkelen. Binnenkort starten we met de pilot van ons nieuw cookie-systeem: Icookie.

Icookie demo door HumanSwitch

 

Wat is Icookie?

Icookie is een applicatie die eenvoudig op uw website geïnstalleerd wordt, waarna de webstitebezoeker deze in zijn scherm te zien krijgt. Icookie toont websitebezoekers welke cookies er waarvoor verzameld worden en krijgt de mogelijkheid om deze aan of uit te zetten. Zo krijgt de consument grip op zijn data en wordt de cookiewall vervangen door een transparant alternatief. 

Ook kan de bezoeker zijn persoonlijke profiel aanpassen en zien of er gepersonaliseerde content beschikbaar is. Zo ontvang je eerlijke, relevante data die je in kunt zetten om gepersonaliseerde campagnes op te zetten. De bezoeker blij, jij blij.

(Introductiefilmpje)

Ik wil Icookie op mijn website!

Voordat we Icookie landelijk uitrollen, gaan we een pilotfase draaien waarin we het Icookie testen en optimaliseren. Heb je interesse om mee te doen in de pilotfase? Dan willen we je graag voorstellen aan Eveline, onze ICT&Mediadesign afstudeerstagiaire.

 


 

Icookie door HumanSwitch Profielfoto Eveline DruncksMijn naam is Eveline Druncks en ik ga me de komende maanden storten op het testen en optimaliseren van Icookie als onderdeel van mijn afstudeerstage aan de Fontys Hogeschool ICT & Mediadesign in Eindhoven. Het testproces gaat er ongeveer als volgt uitzien: 

 

Oriëntatiegesprek

Er zal eerst een oriëntatiegesprek plaatsvinden met mij of mijn leidinggevende om te bekijken of de website geschikt is voor de opdracht. Er zijn een aantal eisen waar het bedrijf en de website aan moeten voldoen om ervoor te zorgen dat we representatieve testresultaten krijgen. De voorwaarden zijn:

  • Minimaal 1000 bezoekers per week op de website om voldoende deelnemers mee te laten doen om een valide testresultaat te krijgen.
  • Tijd beschikbaar om je door mij te laten interviewen aan het begin en aan het einde van de testperiode.
  • Inzicht geven in de doelgroep van de website.
  • Inzicht geven in de website statistieken om het effect van het Icookie te meten.
  • Toestemming geven om een enquête af te nemen bij de websitebezoeker.

Icookie plaatsen en meten

Voldoe je aan de bovenstaande punten? Leuk! Dan kunnen we verder met de volgende stap: Het plaatsen van Icookie op de website. Dit doen we zo snel mogelijk om de nulmeting te starten. Ook zal er een afspraak voor een interview gemaakt worden.

Achter de schermen zal er nauwkeurig bijgehouden worden hoe de websitebezoeker gebruik maakt van Icookie. Ook zal er een optie aan de bezoeker getoond worden met de vraag of hij kort feedback wil geven over zijn ervaring met Icookie om mij te helpen met mijn onderzoek.Icookie meten analyseren verbeteren

Wanneer Icookie een aantal dagen gedraaid heeft en er respons is gekomen op de enquête, zal ik de gegevens analyseren en verwerken om een verbeterde versie van het Icookie te ontwikkelen.

Het Icookie zal iteratief verbeterd worden in sprints van twee weken.

Na afloop van de test

Wanneer de testperiode is afgerond, krijg je de mogelijkheid om het Icookie op de website te laten draaien.

Ben je geïnteresseerd om dit avontuur met mij aan te gaan, mail dan naar eveline@humanswitch.io en we gaan zo snel mogelijk aan de slag!

 

Tags: