Oger en Shrek als maatstaf voor cookies en icookie.io?

Edit: Op 21 februari is de naam van icookie gewijzigd in ConsentCookie. Ga naar www.consentcookie.nl voor meer informatie, de community, documentatie en de knowledge base.

Wat is een Oger?

44480330 - a cartoon illustration of a muscular orc in armor.

Een Oger is een groot en lelijk ‘mensachtig’ monster. In oudere Nederlandse verhalen wordt hij gezien als reus of een menseneter. Ogers worden vaak afgebeeld met een grote wrede kop, valse gele ogen, vraatzucht, lelijk gebit, een grote buik en een sterk lichaam. Tegenwoordig vind je ze ook in moderne fantasie-spellen. Oger is een echte slechterik.

Oger en Orks achter websites!

Ogers en Orks zijn afschuwelijke personen die hun slachtoffers exploiteren, misbruiken en mishandelen; vergelijkbaar met wat in de rosse buurten gebeurt. Grote online Sociale Media lijken op Ogers– zij buiten bezoekers meedogenloos uit; ze hebben pooierachtige trekjes.

De Overheid ondersteunt met hun domme cookiewetgeving die Ogers– de überpooier. Kleine webwinkel-eigenaren zijn verwikkeld in een ongenadige concurrentiestrijd met online reuzen als Zalando. Dier beleid is er op gericht kleine concurrenten kapot te concurreren, wat de keuzevariatie – hoe gek het ook klinkt – vermindert. Helaas een race naar de bodem!

Volgens oud-Google medewerker product philosopherTristan Harris, (VPRO), zorgen 300 ICT-ers (Orks) er continu voor dat klanten door cookies verslaafd blijven. Op de gekste plekken duiken gepersonaliseerde aanbiedingen op. Google verdient aan deze ongelijke concurrentiestrijd miljarden. Ze beloven dat hun advertenties kleine websites óok zichtbaarder maakt– geen gezeik, allemaal rijk! #ammehoela!

Shrek niet mooier, wel eerlijker; de bewaker van de Heilige Graal icookie.io.

Deze vriendelijk ogende Oger, woont in het moeras en wil niet lastig gevallen worden. Hij komt alleen in actie als onschuldige prinsessen (bezoekers) door de grijpgrage armen van Ogers en Orks dreigen te worden meegesleurd. Shrek is de ridder met het tweesnijdende zwaard icookie.io – de Heilige Graal; hét #cookiekill wapen. Het maakt MKB webshops evenals hun bezoekers sterker. Ter plekke gaat de ongewenste cookie de prullenmand in, danwel wordt door de bezoeker op maat gesneden. # cookiekill #Humanswitch.