Uitbreiding IQNOMY platform portfolio

Online marketeers hebben juiste tools nodig om ‘grip op ieder online contact’ te kunnen verbeteren en waarborgen. De IQNOMY toolset is daartoe uitgebreid.

Wij zijn voor en achter de schermen altijd druk bezig de applicaties binnen ons platform te verbeteren. Afgelopen week hebben we jullie al op de hoogte gebracht van de beta versie van ons nieuwe dashboard. Nu willen we jullie ook op de hoogte brengen van de laatste wijziging aan het IQNOMY platform. De wijzingen zullen in de komende periode beschikbaar komen. Wil je op de hoogte blijven van alle updates en releases volg ons dan op @humanswitch_io.

Nieuwe profiel identificatie

profielenDe nieuwe profiel identificatie bestaat uit een lange reeks letters, tekens en getallen waarmee een profiel geïdentificeerd wordt. Dit profiel id wordt met het website script van IQNOMY automatisch geplaatst in een cookie. Deze nieuwe identificatie is een voorbereiding op het opvragen van een volledig profiel in onder andere de browser en een API.

Ook is er gekozen voor een naamswijziging van visitor id naar profiel id. Een multichannel profiel gaat niet alleen over een websitebezoeker, maar ook het gebruik van een app of een ander kanaal. Om deze wijzigingen live te krijgen zijn er zowel aanpassingen gedaan in het javascript dat wordt uitgevoerd op de websites van accounts en in de afhandeling door het IQNOMY platform.

‘With great power comes great responsibility’

In deze versie wordt het custom javascript geïntroduceerd. Iedere account in het IQNOMY platform heeft voortaan de beschikking over een custom javascript, dat vanuit de applicatie aangepast kan worden. Met javascript kun je de werking van de website beïnvloeden. Doel hiervan is dat een beheerder van de IQNOMY account gemakkelijk script kan toevoegen om het gedrag van bezoekers te meten. Natuurlijk kan het script ook voor andere javascript toepassingen worden gebruikt.

We konden al via containers javascript injecteren in de pagina. Het custom javascript wordt gecached waardoor het sneller uitgevoerd wordt. Het nieuwe custom script is automatisch voor iedere nieuwe account die wordt aangemaakt beschikbaar. Bestaande accounts kunnen hier ook gebruik van maken, maar hebben een kleine aanpassing nodig in hun bestaande configuratie. Een gebruiker van de account kan het javascript vanuit de management applicatie aanpassen.

Het custom script maakt het mogelijk om de aanpassing zelf, door een derde partij of door HumanSwitch uit te laten voeren. Het script kan invloed uitoefenen op de werking van de website. Laat dit daarom alleen wijzigen door mensen die weten wat ze doen. ‘With great power comes great responsibility’.

Open API platform

We zijn best trots op onze open API’s. Voor iedere gebruiker zijn deze nieuwe API’s beschikbaar via de authenticatie die we enkele maanden geleden hebben geïntroduceerd. De OAuth2 authenticatie wordt toegepast op onze API’s. Over deze identificatie zullen we nog enkele blogs volgen. De identificatie zorgt voor een beveiligde oplossing voor het opvragen en aanpassen van data voor je account. Een developer kan gebruik maken van deze API’s om een applicatie te koppelen of een applicatie te bouwen op deze API’s. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van de API’s neem dan contact met ons op via een van de onderstaande kanalen.

Machinekamer verbeteringen

De tientallen servers die zorgen voor de analyses en afhandeling van alle data zie je normaal niet. Wij noemen dit zelf de IQNOMY engine. De technologie van IQNOMY is volledig gericht op big data snel verwerken. In de IQNOMY engine zijn veel kleine verbeteringen uitgevoerd ten behoeve van snelheid en stabiliteit.

Vragen?

Met onze nieuwe functionaliteiten voor onze gebruikers willen we een goede gebruikerservaring realiseren en zorgen voor een optimale toepassing van onze applicaties. Als je feedback, vragen of ondersteuning nodig hebt bij deze versie of een van onze andere applicaties dan is dit op verschillende manieren mogelijk:

  • Je kunt je opmerkingen sturen naar support@humanswitch.io
  • Via de feedback functionaliteit, rechtsonder in het dashboard en onze website
  • En natuurlijk zijn we ook telefonisch bereikbaar: 013 303 1160

Wilt u blijvend hogere conversie én grip op ieder online contact?

Neem contact op met Christian Vriens via christian@humanswitch.io of 013 303 1160.