Het juiste realtime profiling dashboard

Hoe maak je het juiste dashboard?

In de basis maakt ons IQNOMY platform realtime profilen van grote hoeveelheden acties van gebruikers op onder andere websites. We hebben het inmiddels al over zo’n 1,5 miljard profielen. Door realtime iedere actie van een persoon te analyseren, kun je hier ook meteen op reageren via liquid internet. Een voorbeeld van realtime liquid internet is een gepersonaliseerde homepage als aangepaste landingspagina. Ook Martijn van Hoof van Netvlies schreef afgelopen jaar een mooie klantcase over liquid content.
offlineonlineOm wegwijs te kunnen in deze profielen wil je natuurlijk grafieken en data zien op een geaggregeerd niveau. Een kledingshop kun je niet vergelijken met een vakantiesite. Onze gebruikers hebben eigen inrichtingen en eigen wensen met betrekking tot data. We hebben gekozen voor een widget dashboard, opdat iedere gebruiker het zijn manier kan samenstellen en inrichten.

Wat zeggen onze gebruikers?

Om de beta versie van het dashboard te verbeteren hebben we deze vrij gegeven aan onze gebruikers.  Het resultaat is feedback. Bedankt hiervoor en we gaan ermee aan de slag. De belangrijkste punten waarmee we aan de slag gaan:

Kan het dashboard ook in volledig scherm worden getoond?
Enkele gebruikers zouden het dashboard de gehele dag open willen laten staan. We gaan het menu inklapbaar maken om een volledig scherm te kunnen gebruiken.

Foutmeldingen verschijnen bij lang geopend dashboard 
Als je het dashboard de hele dag open laat staan dan is dit natuurlijk geen gewenste situatie. Dit is helaas een bug die we op gaan lossen.

De inhoud van de widgets.

Over de inhoud van de data kwamen enkele vragen die betrekking hadden op:
– De data in het dashboard is statisch?
– Is er ook data over profielen en plugins in het dashboard?

We gaan meerdere widgets aanbieden die naast de dimensie data ook data bevatten over de containers, profielen, plugins en kanalen. Om het statische karakter van een dashboard tegen te gaan zullen we ook realtime widgets gaan aanbieden.

Het dashboard is leeg.

Als een gebruiker start met het dashboard is dit nog leeg. Sommige gebruikers dachten op basis hiervan dat er iets mis was. Het vullen van het dashboard is blijkbaar niet intuïtief, daarom gaan we het in een basisconfiguratie aanbieden.

Support en feedback

Met de bovenstaande feedback zijn we aan de slag gegaan.

Met onze nieuwe functionaliteiten voor onze gebruikers willen we een goede gebruikerservaring realiseren en zorgen voor een optimale toepassing van onze applicaties. Als je feedback, vragen of ondersteuning nodig hebt bij deze beta versie of een van onze andere applicaties dan is dit op verschillende manieren mogelijk:

  • Je kunt je opmerkingen sturen naar support@humanswitch.io
  • Via de feedback functionaliteit, rechtsonder in het dashboard en onze website
  • En natuurlijk zijn we ook telefonisch bereikbaar: 013 303 1160